Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде ви е монтирана лам-сондата?Мойта е след катализатора!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде ви е монтирана лам-сондата?Мойта е след катализатора!!!

Алфата ми е 93г.Новия мотор с бобините и ламдата е след катализатора!На суперите къде е сложена?Питам понеже всички ми разправят че на 164 е много преди катализатора ама на мойта не е!Какъв ще е проблема ако махна катализатора и какво е решението за да не прецакам сондата,която най вероятно вече е прецакана!Ако сложа мека връзка 100% ли ще я изгори?Само резонатора ли е спасението
    Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
    Fiat Ulysse 2.1 TDI
    Fiat Punto 1.6 16V HSD

Твойта е някакво менте Алфа Има 2 вида сонди.Едната е с 2 букси и 4 кабела,другата е с една букса и 3 кабела.Тази с 3 е без подгряване.На всички който съм гледал е преди катализатора.Малко след генерацията.

Можеш да си направиш и самодиагностика,като дадеш контакт,натиснеш 5 пъти газ до дупка и гледаш колко пъти ще мига лампата за инжекциона на таблото.Но тъй като ти и лампа нямаш вече незнам как става.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Хаха,менте друг път!!! Бил съм в грешка нещо ,сондата ми е точно преди катализатора!Гледах че най вроятно са ми сменявани гърнетата понеже изглеждат като нови и си мислех да не са и сменили положението на сондата ама няма как да стане!Сондата ми е с 2 букси и 4 кабела!А за тая лампа на таблото и на мене ми е странно що не свети.
      Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
      Fiat Ulysse 2.1 TDI
      Fiat Punto 1.6 16V HSD

Comment

Първоначално публикувано от Above&Beyond
        А за тая лампа на таблото и на мене ми е странно що не свети.
        Що тряя свети бе? Свети ако имаш повреда. При мен също не свети. А за лабда-та - то за това кат запалиш тряя поработи малко и тогас да тръгнеш инак прекъсва - да подгрее сондата. Или поне на мен тъй ми го обясниха.

п.п. моята е същата кат твоята само че синя
        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Последно имаш ли въобще лампа на таблото или просто не свети?

Илчо,като дадеш контакт докато не запалиш двигателя лампата свети,докато при него и тогава не светела,та затова викаме че трябва да свети.
          До сега не съм чувал да трябва да чакаш да подгрява сондата Направи си самодиагностиката и виж какво ще изпише.
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колегата да не се прави на тапир,а да си свали таблото и да си провери или смени лампата!
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

xx

момчета доколкото знам лабдосондата трябва да е след катализатора/резонанса ако е махнат кат. ако се слойи преди тва температурата ше доиде по висока и компа се луйе .ако си е на мястото ше отцита реално и сичко е ток :винк:
              Alfa Romeo 164 2.0 TS '91

Comment

Аз пък даже нямам ламда сонда, хм много интересно.А лампата за ижекциона с каква картинка е , май нямам и токова нещо. Защото това със самодиагностиката ми хареса, ама как ще стане.
                Alfa164 T.S 148++ HP
                Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer
                  Аз пък даже нямам ламда сонда, хм много интересно.А лампата за ижекциона с каква картинка е , май нямам и токова нещо. Защото това със самодиагностиката ми хареса, ама как ще стане.
                  Някои нямат Л-сонди,имаме и случай с една 75 1,8 от 1992г,и тя е без Л-сонда
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: xx

Първоначално публикувано от alfa_164
                    момчета доколкото знам лабдосондата трябва да е след катализатора/резонанса ако е махнат кат. ако се слойи преди тва температурата ше доиде по висока и компа се луйе .ако си е на мястото ше отцита реално и сичко е ток :винк:
                    OK, след катализатора,ама като се запуши после какво става с показанията на сондата?
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer
                      Свети дюза на таблото.А за диагностиката на твойта не знам дали става. Пробвай и ще разберем.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

х

е ас български въпрос "като се запуши кжо става" ми кво да става смехяш го ако не ти се свидат 600лж, ако не резонанс и тва е
                        Alfa Romeo 164 2.0 TS '91

Comment

Re: х

Първоначално публикувано от alfa_164
                          е ас български въпрос "като се запуши кжо става" ми кво да става смехяш го ако не ти се свидат 600лж, ако не резонанс и тва е
                          Я помисли малко преди да пишеш Като няма какво да ти пречисти изгорелите газове и сондата отчита високи стойност пак се пита в задачата: Какво става в ЕКУ-то и как ще върви колата

П.П. оправи си правописа,че така не е работа.
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                          X